Tuesday, May 3, 2016

"Najbolja verzija sebe"

Verujem da svi znamo, mnogi nam to savetuju, da budemo “najbolja verzija sebe”.

Nekome to bude i napor. Jer ne uspevaju. Jer se ne osećaju ni kao mlaka verzija najbolje sebe a kamoli baš ta najbolja.

Ima li tu pomoći?

Moje mišljenje je da uvek ima, da sve ima svoje rešenje inače se to nešto ne bi ni pojavilo.

I naravno, izneću svoje mišljenje i gledište o tome, sa namerom da će nekome biti od koristi.

Pre svega, tu izjavu tumačim kao “TRENUTNO najbolja verzija sebe”. Jer je ovog momenta, ma kako to izgledalo, to ipak najbolja verzija nas samih. Kako? Tako što smo svi mi radili ono što smo mislili da je najbolje, i da će dati najviše koristi. Bilo da smo činili iz ljubavi, bilo da smo činili iz straha i briga, za sebe, najbliže, za dom, za prijatelje, za posao, za zdravlje...

Gde smo onda ipak grešili? I šta, ako sve to, ne upada u kategoriju “grešili”? Šta ako nismo nikada grešili? Verujem da je možda teško prihvatiti da nikada nismo grešili, ali šta ako samo malo pokažemo otvorenost i samo makar voljnost da to pogledamo tako?

Da, neke stvari bi sada sigurno drugačije uradili da nam je ova pamet, reći će mnogi. Verovatno bi...Ali šta ako ne bi, ako samo mislimo da bi? Hmmm....

Kada malo izokrenemo situaciju u kojoj se nalazimo i pogledamo sa drugih strana, recimo kao posmatrač sebe i svog života, može se desiti da drugačije vidimo sve. Jeste li probali nekada? Može biti da se i iznenadite.

I hajde sada, da pogledamo šta smo uradili i šta imamo, nalazimo li u tome svemu i nešto što nam je milo i drago srcu? Nešto gde smo ponosni na sebe i svoja dela? Sigurna sam da nalazimo. Ako ne, potrudite se malo više, nije teško. Da li mislite da sve to što sada vidite ne zaslužuje da sami sebe pohvalite, da kažete sebi “bravo pa ti si to ipak uspeo!”? Za početak se zahvalite na tome. Uistinu zahvalite. Zahvalite sa dubokim disanjem i osećajem da ste zaista zahvalni. Iz ove tačke zahvalnosti, osetićete promenu u svom osećaju, u svojoj energiji.... I kada se tu nalazite, sa tom promenjenom energijom, šta možete sada učiniti a što ce doneti promenu u Vama? Da li zaista živite načinom koji je uistinu Vaš? Da li živite ono što Vi uistinu jeste? Ako ne znate ko ste i kakvi ste zaista, zapitajte se, saznajte to! Živeti život koji nismo mi sami, ne donosi sreću i radost. Barem ne dugoročno.

Šta je to u čemu uistinu uživate biti i činiti? Šta je to što Vas iznova i iznova vuče da saznate još više, da imate još više informacija i da možete još više da rastete? Samim tim i “Vaš proizvod” šta god da je to, će biti još kvalitetniji.

I znate, čak i kada ste “negativni”, uvek besni, namćorasti, uvek u kukanju, i tada ste nekome od koristi. Jer tada oni drugi mogu videti kako NIKAKO ne žele biti i živeti iz dana u dan. I pronaći će načine da nikako ne budu takvi! Više ne... I to će biti mnogo dobro za njih. I Vi ste i tu I TAKVI bili od koristi. No, da li zaista želite da živite tako, da koristite drugima tako što će poželeti da ni slučajno ne žive život kao Vi? Ako osećate da je to Vaša misija, nastavite. Ako želite promenu, izvolite, menjajte se, samo napred. Svet je pun onih koji pričaju svoje priče kako su svakodnevno postajali sve bolja i bolja verzija sebe, na različite načine i služeći se različitim tehnikama i metodama. Izaberite onaj koji se Vama čini najbliži. Onaj u kome bi sa uživanjem se družili svaki dan, i uz koje bi menjali sebe i rasli svakodnevno. Isprobajte više različitih ili se držite jedne i radite svakodnevno. Nećete pogrešiti ni u jednom ni u drugom slučaju. Vaš osećaj ličnog zadovoljstva je bitan. U tome se krije misterija postojanja “najbolje verzije sebe”.
I dok se tako menjate svakodnevno i rastete, ne znate ko Vas sa strane posmatra i kome ste Vi, baš takvi kakvi ste, svakodnevna inspiracija i motivacija. I ne znate šta sve može da se iskreira za Vas u interakciji sa onima koji vam se budu pojavljivali u životu i to samo zato što ste ono što jeste. I što se razvijate zato što želite.

Meni lično je ZAHVALNOST i OTVORENOST donela najviše svega dobroga. HVALA TI  i VERUJEM TI – reči koje su poput semenki maslačka odlepršale i dotakle mnoge živote i povezali me sa mnogih divnim ljudima i situacijama i koje su dale najveći uticaj na moju sadašnju najbolju verziju sebe.

I koristim ih i dalje, svakodnevno, po više puta na dan...i dodajem mu još Čudesno pitanjce : Kako može bolje od ovoga?

Ako mislite da Vam mogu biti od koristi, kontaktirajte me. Možda Vam mogu biti od pomoći u kreiranju VAŠE još bolje “najbolje verzije sebe”.

Do tada, zapitajte se, ko sve može OVOG momenta da Vam bude pomoćnik na Vašem putu “najbolje verzije sebe”?

I kada dobijete odgovor, krenite u akciju!

I onda ako želite, pišite o svojim iskustvima. Vrlo je moguće da će to biti od ogromne koristi za druge...


Moja “trenutno najbolja verzija sebe” – sutra će već biti još bolja....





No comments:

Post a Comment