Thursday, November 2, 2017

Zašto neko ima puno novca a ja nemam?

Do juče nije imao pas za šta da je ujede, a vidi je sada - našla bogatog tipa, udala se, pa sad....
Dodajte sami nastavak...
Šta god da ste dodali, je ok.

Ako i sami već imamo dovoljno finansijskih sredstava, onda znamo i zašto imamo i šta znači imati toliko.

Ako nemamo,  a hoćemo, nešto bi trebalo promeniti. I to, promeniti kod SEBE.

Šta se desilo kod osobe koja nekada nije imala dovoljno novca a sada ima?

Desila se PROMENA uverenja o novcu – konkretno, promena da je potpuno prirodno i normalno i podrazumevano da se ima puno novca.

Sa tom promenom, OTPUSTILA se zabrana priliva novca koje je postavili svojim stavovima, i to u vidu podignutih zidova i barijera. Od kako su oni spušteni, poništeni, novac ima slobodu dolaska – ima PRIMANJE novca SEBI.

Da li novac dolazi preko partnera, ili preko nekog nasledstva, ili preko novih poslovnih angažovanja ili na bilo koji način, nije toliko bitno – vrlo često tada dolazi iz više izvora, vrlo često potpuno neočekivanih.

Dokle će biti njegovog priliva?

Dotle, dok god se dopušta da dolazi, dokle god se tome ne pridajemo posebno bitan značaj ( otprilike kao što se i diše i jede i spava – ne pravi se posebna fama oko toga, prosto se to koristi), dokle god se ne vezuje za njega previše i ne živi u strahu šta ako ga jednom ponovo ne bude (ne razmišlja se ni o vazduhu, jedenju, spavanju, šta ako ga ne bude jednom).

I ima još jedna zanimljiva stvar – koliko smo spremni na sva PROSUĐIVANJA drugih ljudi prema nama, koja će se desiti kada odjednom imamo novac? Posebno ako do juče nije imao pas za šta da nas ujede.

Možda se neko više neće hteli družiti sa nama…
Možda će nas ogovarati u razgovoru sa drugima…

Jesmo li spremni i na to?

Osoba sa početka priče je bila spremna na to.

Tako da, nije ta osoba SADA POSTALA finanasijski dobrostojeća, zato što ima partnera takvog, već pre svega, što ima TAKVA UVERENJA o novcu da je podrazumevano imati ga dovoljno, za sve svoje potrebe i uživanja. Takav partner se samo pojavio kao podrazumevan, očigledan, realan prikaz njenih uverenja. I spremna je na sva prosuđivanja okoline o količini novca i načinu na koji uživa u toj količini.

Pa, u skladu sa tim, svako od nas ima trenutno onoliko priliva novca koliko smatra da mu je podrazumevano i koja prosuđivanja okoline je spreman prihvatiti.

Pogled iz mog ugla, u grubim crtama, o ljudima koji imaju dosta novca.

Koliko je to “dosta” i šta se još toga nalazi u njihovoj realnosti, pogled iz mog ugla nekom drugom prilikom.


p.s. Da, negde ima i mene u ovoj priči…


2 comments:

  1. па-да...боље да има пас или било ко да ме уједе.него да НЕМА!

    ReplyDelete
  2. hahahhaaa....da, moze se cela prica posmatrati i sa te pasje strane :D

    ReplyDelete